Partijvoorzitter Republikeinen in diskrediet

Michael Steele, voorzitter van de Republican National Committee, reist graag is stijl. Zo regelt hij limousines, privé-vliegtuigen en stripclubs voor zichzelf. Helaas wel met geld van donoren.

Deze details lekten deze week uit. Zo gaf hij alleen al in februari 17.000 dollar uit aan een prive-vliegtuig, en dat terwijl de partij juist wilde bezuinigen op dergelijke dure vluchten.

In diezelfde maand gaf Steele tevens zo’n 12.000 dollar uit aan limousines, 10.000 dollar aan één overnachting in het Beverly Hills Hotel en de dag erna nog eens 7.000 aan het Four Seasons Hotel.

Maar het meest saillante detail: 2.000 dollar aan de West Voyeur in Hollywood. Een stripclub waarbij de danseressen “lesbische acts” opvoeren. Nogmaals: allemaal met geld uit de partijkas.

Het kan de partijvoorzitter weleens de kop gaan kosten. De afgelopen dagen nam de kritiek, naarmate er meer details over zijn opvallende uitgaven uitlekten, alsmaar toe.

Steele heeft geluk dat er november congresverkiezingen zijn, waardoor zijn ontslag voor grote organisatorische problemen kan zorgen. Maar niemand in de Republikeinse partij is hier blij mee.

Ondertussen staan Amerikaanse media uitgebreid stil bij de opvallende uitgaven van Steele. De altijd grappige Daily Show brengt het nieuws het best: niet president Obama’s bezoek aan Afghanistan, maar het schandaal van de Republikeinse partij beheerst het nieuws:

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
2 Girls 1 GOP
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor Health Care Reform

Lees ook:‘Voorzitter Republikeinen moet opstappen’
Lees ook:Rumsfeld versus Stewart
Lees ook:‘Republikeinse partij bijna bankroet’
Lees ook:Jon Stewart pakt Sarah Palin aan
Lees ook:Breaking News: celstraf voor Lindsey Lohan

Eén reactie op “Partijvoorzitter Republikeinen in diskrediet

  1. Martijn

    ….zucht….de hypocrisie van de republikeinen laat zich weer eens gelden. “Bezuinigen iedereen! Belasting betalen! God bless America!”
    Ze worden alleen maar erger…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.