‘Voorzitter Republikeinen moet opstappen’

De problemen voor Michael Steele, voorzitter van de Republikeinse partij, worden alsmaar groter. Binnen zijn eigen partij groeit de roep om zijn aftreden nadat hij wel erg makkelijk geld van donoren uitgaf, onder andere aan een stripclub.

Naast de “lesbisch getinte” club gaf hij ook tienduizenden dollars uit aan limousines, privé-vliegtuigen en dure hotelovernachtingen.

En dat terwijl de Republikeinse partij het al moeilijk genoeg heeft; om in november de congresverkiezingen te winnen zijn er tientallen miljoen dollars nodig. De Democratische partij heeft, evenals in 2008, veel meer geld in kas.

De voorzitter haalde zich nog meer woedde op de hals door op televisie te verklaren dat de kritiek richting zijn persoon racistisch getint was. Volgens Steele moet hij aan hogere verwachtingen voldoen omdat een Afro-Amerikaan is.

Maar als politicus weet je wanneer je positie pas echt onder druk staat: wanneer zelfs je vrienden op televisie zeggen dat het beter voor de partij is wanneer er “een andere koers” gekozen wordt:

Lees ook:Republikeinse voorzitter bedreigt partijgenoten
Lees ook:Partijvoorzitter Republikeinen in diskrediet
Lees ook:‘Republikeinse partij bijna bankroet’
Lees ook:Column: de kogel kwam van rechts
Lees ook:Democraten en Republikeinen aan elkaar gewaagd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.