‘Republikeinse partij bijna bankroet’

De Republican National Committee, waar Michael Steele het bewind over voert, heeft vrijwel geen geld meer. En dat is een groot probleem; de congresverkiezingen voor november zijn immers in volle gang.

Dat betekent dat de organisatie vrijwel geen geld meer heeft om hun kandidaten voor de Senaat of het Huis bij te staan met geld voor reclamespotjes.

Volgens Amerikaanse media heeft de RNC een budget van vijf miljoen dollar te besteden tot en met november. Een schijntje; gezien de Democraten meer dan het dubbele hebben opgehaald.

Tegelijkertijd heeft de Republikeinse partij een schuld van bijna drie miljoen dollar. Mits het budget van de campagne wordt uitgegeven om dit af te lossen, wat hoogst onwaarschijnlijk is, loopt de partij tegen een bankroet aan.

Hoewel de organisatie niet zo snel failliet verklaard zal worden zijn de gevolgen niettemin groot. Peilingen voorspellen dat beide partijen een meerderheid in het Congres kunnen behalen. Maar zonder geld om campagne te voeren is dit vrijwel onmogelijk.

De druk neemt daarom toe om voorzitter Steele, die vooral het nieuws haalt door het uitgeven van gedoneerd geld aan seksfeestjes, af te zetten. Hoewel mij dat zeker verstandig lijkt zal dit, zo vlak voor de verkiezingen, niet gebeuren.

Lees ook:Obama haalt 52 miljoen op, McCain 22
Lees ook:Partijvoorzitter Republikeinen in diskrediet
Lees ook:‘Voorzitter Republikeinen moet opstappen’
Lees ook:Democraten en Republikeinen aan elkaar gewaagd
Lees ook:Obama haalt opnieuw meer dollars op dan McCain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.