Een vlag met 61 sterren?

Amerika’s vlag bestaat zoals iedereen weet uit vijftig sterren. Althans, dat zou je denken. Veel vlaggen hebben er immers veel meer.

Zo letten bijvoorbeeld Chinese bedrijven die de vlaggen fabriceren niet op een sterretje meer of minder. Er zijn zelfs vlaggen die richting de zestig sterren gaan. De meeste mensen merken het niet, maar de diehard-patriotist wel.

Evenals de gemiddelde Amerikaan die even niets te doen heeft en de sterren besluit te tellen. Dit deed Tim Childress uit Dallas, Texas. Hij kocht een vlag omdat het binnenkort vier juli is, Amerika’s bevrijdingsdag. Amerikanen hangen dan massaal de vlag uit.

“Ik kocht de vlag voor één dollar, maar had wel wat kwaliteit verwacht”, liet de Texaan weten. Hij telde maar liefst 61 sterren. Na een boze mail te hebben geschreven beloofde de Chinese fabrikant de fout te herstellen. De winkeleigenaar zei dat de vlag “enkel een feestelijk doel” had, en geen historische waarde.

De vijftig sterren staan voor alle vijftig staten die de VS telt. De strepen, rood en wit, symboliseren de eerste 13 staten die de Unie telde.

Lees ook:Memorial Day in Amerika
Lees ook:President Obama’s bijeenkomst in China
Lees ook:Sterren steunen de Democraten
Lees ook:Zorgen in VS om China
Lees ook:Minder politieslachtoffers in 2009

3 reacties op “Een vlag met 61 sterren?

  1. Daan

    Doorgaans zijn Chinesen toch best precies als het om getallen gaat? Ik dacht dat elk getal een (bijgelovige) betekenis had etc.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Internet Video Conferencing

    Doorgaans zijn Chinesen toch best precies als het om getallen gaat? Ik dacht dat elk getal een (bijgelovige) betekenis had etc.
    +1

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.