Memorial Day in Amerika

Jaarlijks op de laatste maandag van de maand mei herdenken de Verenigde Staten iedereen die het leven heeft gelaten tijdens de oorlogen die het land uitvocht vanaf de burgeroorlog.

Op deze dag, die in het zuiden van het land vaak de zomervakantie inluidt, is het gebruikelijk om begraafplaatsen of herdenkingstekens te bezoeken om zo de gevallenen te herdenken. Doordat de Verenigde Staten, ook verhoudingsgewijs, veel meer militairen hebben dan wij in West-Europa, kent bijna iedereen wel iemand die door een oorlog om het leven is gekomen.

Waar in Nederland op 4 mei de vlag half stok hangt voor de herdenking en 5 mei met fier wapperende vlag de vrijheid wordt gevierd, delen de Amerikanen de dag in tweeën. Tot het middaguur hangt de vlag halfstok, daarna wappert hij weer in de top.

Een andere beroemde traditie tijdens het “Memorial Day-weekend” is de Indy 500, de belangrijkste autorace van het jaar in de VS. Hierbij wordt 200 keer de ovalen baan van de Indianapolis Motor Speedway rondgereden, een totale afstand van 500 mijl.

Zie hieronder voor een sfeerimpressie

Lees ook:Een vlag met 61 sterren?
Lees ook:Hoe gevaarlijk is een rodeo?
Lees ook:Trailer Spielberg’s “Lincoln” uit.
Lees ook:Rechts wil Amerika in ere herstellen: maar hoe?
Lees ook:President Obama staat stil bij Memorial Day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.