President Clinton schiet Obama te hulp

Schitterende televisie gisteren: de voormalige president, die toevallig op bezoek was bij president Obama, besloot het perspodium op te stappen om het ‘belastingcompromis’ van zijn partijgenoot te verdedigen.

Volgens bronnen zou Clinton zelf gevraagd hebben om de spreekmogelijkheid. “Natuurlijk”, zei Obama, waarna hij hem naar de Briefing Room bracht.

Dat zelfs president Obama’s naaste medewerkers van niets wisten werd pijnlijk duidelijk toen de twee presidenten voor een dichte deur stonden; woordvoerder Robert Gibbs zat namelijk middenin zijn dagelijkse briefing. Een medewerker moest de deur voor de twee heren openmaken.

Wat volgde was een pleidooi zoals alleen president Clinton dat kan houden. Volgens de voormalige president is de deal tussen de Republikeinen en president Obama “goed voor de economie” omdat het de werkloosheid terug zou dringen.

In de deal is president Obama, geheel tegen zijn campagnebelofte in, akkoord gegaan met een algehele verlenging van de Bush Tax Cuts; dus ook voor de rijkste Amerikanen die jaarlijks meer dan 250.000 dollar verdienen. In ruil hiervoor stemmen de Republikeinen in met het verlengen van twee miljoen uitkeringen; ook deze zouden anders op 1 januari 2011 verlopen.

Bekijk de opmerkelijke persconferentie:

Lees ook:Eindelijk deal omtrent belastingen
Lees ook:‘Belastingen allerrijksten toch verlengd’
Lees ook:Deal omtrent belastingen in zwaar weer
Lees ook:President Obama reageert op “relschopper”
Lees ook:Peiling: meerderheid voor terugdringen belastingvoordelen

0 reacties op “President Clinton schiet Obama te hulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.