Obama valt mogelijke vice-presidentskandididaat Romney alvast aan

President George W. Bush in 2006 met rechts naast hem Rob Portman (bron: The White House)

Nog 89 dagen tot de verkiezingen…

Rob Portman, 57 jaar oud, is senator voor de staat Ohio en topfavoriet om de kandidaat voor de vice-presidentschap te worden onder Mitt Romney. Dat is uiteraard het bedrijf “Obama for America Incorperated” te Chicago, oftewel de herverkiezingscampagne van president Obama, ook niet ontgaan.

Dit verklaart waarom een aantal inwoners van de staat Ohio dinsdagmiddag een e-mail ontvingen, waarin het werd opgeroepen alle schadelijke informatie die ze over Portman hebben, op te sturen naar het lokale hoofdkwartier van de Obama-campagne.

Men zou kunnen zeggen dat deze oproep aangeeft dat de Obama-campagne nog niet veel schadelijks over Portman heeft kunnen vinden, anders zou hij niet nodig zijn geweest. Dit was dan ook de tactiek van Portman, die in een snelle reactie aangaf dat Obama duidelijk wanhopig is, en blijkbaar geen aanwijsbare prestaties heeft om campagne mee te voeren.

Overigens heeft de Obama-campagne al wel een zwakke plek ontdekt. Portman was namelijk jarenlang werkzaam voor het Witte Huis onder George W. Bush, en hoewel dat niet echt bekend is bij het grote publiek, aangezien Portman een weinig zichtbare functie beklede, kan dat natuurlijk snel veranderen. Zo valt te verwachten dat wanneer Portman daadwerkelijk door Romney gekozen wordt, Obama veel spotjes gaat uitzenden om deze blinde vlek in Portman’s C.V. aan de Amerikanen bekend te maken, waardoor Romney in de vervelende positie kan geraken als een “nieuwe Bush” te worden weggezet.

Of de Romney-campagne dit risico groot genoeg vindt om een ander dan Portman als kandidaat voor het vice-presidentschap te kiezen, zal moeten blijken.

Lees ook:Romney nadert beslissing vice-president
Lees ook:Wie gaat Romney als vice president kiezen?
Lees ook:Top 5 van leukste debatmomenten aller tijden
Lees ook:Wie wordt de nieuwe Vice-President?
Lees ook:Peilingen: Presidentsrace zit muurvast

Eén reactie op “Obama valt mogelijke vice-presidentskandididaat Romney alvast aan

  1. Jan

    Maar we weten allemaal dat Romney is begonnen met leugens en backstabben. De Tea Party en de republikeinen doen er alles aan om om Obama zijn voorstellen te blokkeren. Schaamteloos.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.