Steeds sterkere aanwijzingen iPhone 5

Wijlen Steve Jobs met de iPhone 4 tijdens een bezoek aan Rusland in 2010 (bron: www.kremlin.ru)

Ieder gerucht over een nieuw Apple-product is nieuws, en dat geldt al helemaal wanneer het een mogelijke nieuwe iPhone betreft. Het is de bestaansreden van een groot aantal blogs en websites en onderwerp van discussie voor Apple-fans over de hele wereld.

In de afgelopen weken waren op die blogs dan ook al volop geruchten te lezen dat Apple in de herfst van 2012 met een nieuwe iPhone zou gaan komen, de iPhone 5. Inmiddels zijn de aanwijzingen blijkbaar zo sterk geworden, dat ook de “mainstream media” ze gaan overnemen.

Aanwijzing 1: Het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone: iOS 6, aangekondigd voor de herfst, ging ook in het verleden al vaker vergezeld van een nieuw telefoontje om er optimaal gebruik van te kunnen maken.

Aanwijzing 2: De grootste concurrent van Apple, zoekmachine-gigant Google, profiteert door haar zoekmachine en diensten als Youtube, Google Maps en Gmail volop van iPhone-gebruikers, wat Apple al langer een doorn in het oog is. In de afgelopen weken werd echter aangekondigd dat Apple haar eigen navigatiesysteem gaat ontwikkelen, niet meer standaard een toepassing voor Youtube-filmpjes gaat meeleveren voor de iPhone en mogelijk Microsoft Bing gaat gebruiken in plaats van de zoekmachine van Google. Wat is er logischer dan deze stappen te zetten wanneer er een nieuwe telefoon aan de horizon gloort.

Aanwijzing 3: Het marktaandeel van de iPhone is onder druk van de goedkopere en nieuwere smartphones van Aziatische electronica-concerns als Samsung en HTC aan een gestage daling bezig. Naast het voeren van mega-rechtzaken over de hele wereld is het uitbrengen van een nieuwe telefoon daar ook een uitstekende remedie tegen.

Apple heeft echter de gewoonte om haar nieuwe producten tot op het laatste moment geheimer te houden dan de C.I.A. haar spionage-operaties, dus er zal waarschijnlijk nog wel even geduld moeten worden betracht.

Lees ook:‘iPhone 4 verschijnt nog dit jaar’
Lees ook:Jury kent Apple miljard toe in zaak tegen Samsung
Lees ook:Apple presenteert nieuwe iPhone 5
Lees ook:Apple en Google clashen opnieuw; nu op tv
Lees ook:Nieuwe concurrent voor streamen naar tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.