New York verkiest Clinton boven Giuliani

Mochten ze beiden de nominatie van hun partij in de wacht slepen, dan gaat de strijd om het presidentschap tussen twee New Yorkers: Senator (Hillary Clinton) en de voormalige burgemeester (Rudy Giuliani). New York, met zijn 31 kiesmannen belangrijk om de verkiezingen te winnen, zou Clinton met overgrote cijfers verkiezen boven Giuliani.

New YorkVolgens peilingbureau Rasmussen zou Giuliani een schamele 33% van de stemmen krijgen, Clinton komt uit op 58%. Dat Clinton wint is niet zo verwonderlijk, ze is immers vandaag de dag nog steeds Senator en de New Yorkers hebben haar vorig jaar met een overgrote meerderheid herkozen. Rudy Giuliani is al een tijdje uit te picture, bovendien helpt het feit dat hij een Republikein is ook niet erg mee. Toch is het verassend dat het verschil tussen de beide kandidaten zo groot is.

Overigens had men meteen nog even een aantal andere staten bekeken, wat blijkt: Hillary scoort ook hier beter. Pennsylvania en Illinois, beide belangrijke staten met veel kiesmannen, gaan allebij voor Clinton. In Pennsylvania (44%/45%) is het superspannend, maar in Illinois (39%/49%) is het verschil ook duidelijk.

Lees ook:Clinton en Giuliani behouden leiding in nieuwe poll
Lees ook:Bloomberg kan rekenen op 10% van de stemmen
Lees ook:Hillary en Giuliani aan kop in ‘big states’
Lees ook:New York gaat massaal voor Giuliani en Clinton
Lees ook:Giuliani: ticket naar het Witte Huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.