Ron Paul haalt 4,07 miljoen op, in een dag

Ron PaulDe campagne van Ron Paul zit nu echt flink in de lift. Niet alleen zijn naamsbekendheid neemt toe, ook het geld dat binnenkomt. De Republikein haalde gisteren maar liefst 4,07 miljoen dollar op. Dit is bijna net zoveel als de 5 miljoen die hij in het vorige kwartaal ophaalde, kortom: de kandidaat is op stoom.

De meeste donaties zouden zijn binnengekomen via een website die Guy Fawkes, een anti-Protestantse rebel die in 1605 de Engelse Koning James probeerde te vermoorden door het parlement op te blazen, herdenkt. De supporters van Paul, die Fawkes vooral kennen uit de film V For Vendetta, hielpen zo om miljoenen binnen te halen voor de Republikein.

Maar liefst meer dan 21.000 nieuwe donoren hebben zich, volgens een campagnewoordvoerder, alleen al gisteren gemeld bij Paul. In totaal heeft hij in de eerste vijf weken van dit kwartaal 6,45 miljoen dollar opgehaald, meer dan de 5 miljoen die hij van 1 juni tot en met 1 oktober ophaalde.

De enige die ooit meer op een dag binnenhaalde is, hoe kan het ook anders: Hillary Clinton. De voormalige First Lady haalde ooit 6,2 miljoen op. Mitt Romney staat op de derde plaats, de Republikein haalde een keer 3,4 miljoen dollar op binnen 24 uur.

Z'n Republikeinse tegenstanders moeten zich nu echt zorgen gaan maken om Paul. Het internet heeft hij al verovert, als de andere media gaan volgen hebben ze pas echt een probleem. Z'n boodschap van "vrijheid" is immers simpel en zal veel Amerikanen aanspreken. Bovendien zal Paul, nu de dollars binnenstromen, zijn boodschap nog beter naar buiten kunnen krijgen.

Lees ook:Ron Paul vestigt opnieuw record
Lees ook:Ron Paul haalt 5 miljoen dollar op
Lees ook:Ron Paul: de zuinigste kandidaat
Lees ook:Ron Paul, met miljoenen, blijft in de race
Lees ook:Ron Paul is “meest conservatieve” kandidaat

Eén reactie op “Ron Paul haalt 4,07 miljoen op, in een dag

  1. Don Klerkx

    Ron Paul is een leuke luis in de pels voor de Republikeinen – net zoals Ralph Nader dat was voor de Democraten bij de afgelopen presidentsverkiezingen. Wel stemmen trekken, maar niet verkiesbaar.
    De Democraten varen er wel bij indien Ron Paul zich als onafhankelijke kandidaat opstelt bij de echte verkiezing. (En die kans zit er dik in).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.