Romney en Giuliani in de clinch over immigratie

Mitt Romney en Rudy GiulianiHet is weer zover: Mitt Romney en Rudy Giuliani liggen weer met elkaar in de clinch. Deze keer gaat het niet over wie de belastingen het meest heeft verlaagd, maar over de illegale immigranten. Beide kandidaten vinden elkaar veel te soft.

Zo zei Giuliani tijdens een rally dat z'n Republikeinse collega wellicht "de slechtste" resultaten heeft bereikt van alle Republikeinen op dit vraagstuk. "Ik denk dat het aantal illegale immigranten enorm is toegenomen toen hij Gouverneur van Massachusetts was", aldus de voormalige burgemeester van New York.

Romney reageerde door te zeggen dat Giuliani, vlak voordat hij aftrad als burgemeester, het voor illegalen mogelijk maakte om allerlei lessen te volgen. Ook Mike Huckabee, die in de peilingen een steeds grotere bedreiging voor de beide heren is, was volgens Romney veel te soft voor illegalen.

De beide heren reageerden op de late avond nog een keer op een aantal televisiestations om toch maar duidelijk te maken dat ze "keihard" hebben opgetreden tegen illegale immigranten.

Het is in ieder geval een verademing dat dit onderwerp zo in de belangstelling staat, is weer eens iets anders dan Irak.

Lees ook:Republikeinen clashen in YouTube-debat
Lees ook:Romney ontslaat illegale klusjesmannen
Lees ook:Immigratie, wie is het strengst?
Lees ook:Het YouTube-debat: een selectie
Lees ook:Romney: Giuliani zorgt voor toestroom illegalen

Eén reactie op “Romney en Giuliani in de clinch over immigratie

  1. Derek

    In plaats dat ze dan een discussie houden over hoe je het huidige immigratieprobleem het beste kunt oplossen, lijkt me een stuk handiger.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.