De laatste cijfers voor November…

Dat de Democraten maar beter zo snel mogelijk een kandidaat naar voren kunnen schuiven wordt alsmaar duidelijker. Waar zowel Barack Obama als Hillary Clinton een paar weken terug nog overduideijk het Witte Huis zouden veroveren, lijkt de Republikein John McCain het nu van beiden te winnen. De laatste cijfers.

Barack Obama en Hillary ClintonZowel Obama als Clinton zouden het nu nipt van de Senator uit Arizona verliezen. Zelfs in veel belangrijke "swing states", zoals Ohio, Pennsylvania en natuurlijk Florida, zouden de kandidaten het nu moeten afleggen tegen McCain. En die staten zijn wel keihard nodig om in November aan het langste eind te kunnen trekken.

Onder de landelijke kiezers zou de Republikein in een tweestrijd met Obama nu uitkomen op zo'n 46,1% van de stemmen, de Democraat volgt hem op de voet met 44,6%. De race zou nog spannender zijn wanneer McCain (46,3%) het zou opnemen tegen Clinton (45,6%).

Natuurlijk, dit zijn gewoon nek-aan-nek races. Zeker omdat de polls vaak een foutenmarge van ongeveer 4% hebben. Toch geven deze resultaten aan dat McCain nu meer kans maakt op het Witte Huis dan zijn Democratische tegenstanders. Dat moet toch even keihard aankomen na die acht "verschrikkelijke" jaren onder Bush jr.

Opnieuw wordt maar weer eens onderschreven dat de Democraten hun eigen tweestrijd maar beter snel kunnen oplossen. Want, hoe vervelend ook, hoe langer dat duurt, hoe sneller de rode loper van McCain voor het Witte Huis ligt.

Lees ook:McCain kruipt gestaag omhoog in peilingen
Lees ook:Obama wint van McCain, Hillary niet
Lees ook:Spannende verkiezingen bij tweestrijd
Lees ook:McCain werkt alvast richting November
Lees ook:Peiling: alleen Giuliani succesvol in mogelijke tweestrijd

Eén reactie op “De laatste cijfers voor November…

  1. Jack D.

    Zowel Barack Obama als Hillary Clinton zijn controversieel. En beiden zullen niet genoeg gedelegeerden hebben om al voor de conventie zeker te zijn van de nominatie. Dat zijn feiten waar iedereen het wel over eens is.

    Ik hoor dan ook steeds meer geluiden dat de Democraten bezig zijn om Al Gore als Dark Horse naar voren te schuiven.

    Zou het geen slechte zet vinden. Als nobelprijswinnaar en klimaatgoeroe is hij een stemmentrekker. Hoewel zijn “milieu” opstelling ook tegen hem kan werken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.