Obama buigt voor de Saoedische koning, oh oh oh…

FOX News heeft het over niets anders, de vele politieke blogs schrijven er schande van en het Witte Huis is zelfs met een ontkennende verklaring gekomen. Wat er aan de hand is? President Obama zou “gebogen” hebben voor de koning van Saoedi-Arabië.

Is dat erg? Tja, kennelijk wel. Volgens FOX News-presentator Bill O’Reilly zou de VS hierdoor zelfs ondergeschikt maken aan de moslimwereld. President Bush maakte immers ook geen buiging naar de Arabische koning.

Bovendien, en dat is nog veel erger, maakte Obama geen buiging naar de Britse koningin Elisabeth. Terwijl deze mevrouw een van Amerika’s grootste bondgenoten vertegenwoordigd. Jullie begrijpen het al: een relletje van formaat.

Om te bewijzen dat ik niet overdrijf hier maar even dit fragment van een van Amerika’s best bekeken politieke talkshows onder leiding van Bill O’Reilly.

Lees ook:Opnieuw commentaar op presidentiële buiging
Lees ook:Bill O’Reilly prijst Obama’s “voorbeeldfunctie”
Lees ook:Bill O’Reilly versus Jon Stewart
Lees ook:Bill O’Reilly over de positie van president Obama
Lees ook:President Obama: liever feiten dan opinie

5 reacties op “Obama buigt voor de Saoedische koning, oh oh oh…

  1. Mike

    Buigen is een teken van respect in het Midden Oosten. Meneer Obama heeft gewoon goed opgelet tijdens de lessen ‘Interculturele Communicatie’. Hij is geen moslim anders moest hij 5 keer per dag bidden en dat hadden mensen wel gemerkt hoor. Maar waarom zou het erg zijn als hij een moslim zou zijn?

    Die ophef gaat helemaal nergens over. Dit laat enkel 1 ding zien. Het Westen zoals wij die kennen heeft bepaalde ziektes. Paranoia, xenofobie en het ergste racisme. Ik ben op 1 punt jaloers op de Islam. Zij hebben namelijk racisme tenminste opgelost. Kleur, status en ras is geen maatstaf om mensen te beoordelen volgens hen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. els

    Heeft men in Amerika geen grotere problemen?
    Het is in en in triest te zien en te horen dat deze z.g. Nieuws-presentator geen greintje verstand heeft van protocol.
    Gelukkig heeft de huidige president van de V.S. wel verstand van protocol.
    Mr. Obama heeft gelukkig weet van dat een regerend Vorst nu eenmaal hoger op de protocollaire ladder staat dat een (tijdelijke) President. Maar in Amerika hebben de meeste mensen geen greintje weet van dit soort zaken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bliss

    Bahbahbah, the smearing continues!
    Afschuwelijke gast die O’Reilly.

      /   Beantwoorden  / 
  4. henry van engelen

    De media vergeten te vermelden waar de Washington Times voor staat en wie deze krant heeft opgericht en gefinancierd ! Dat was niemand minder dan de koreaanse sekteleider Sun Moon in het jaar 1982. Kritische notities over de koreaanse messias en zijn organisatie vindt U op de weblogs van Cliff Kincaid en John Gorenfeld.
    Wat de relatie betreft tussen deze sekte en het saudische koningshuis merk ik op, dat de Saudi’s de grootste geldschieter zijn geweest van de WACL, de club van anti-communisten en neo nazies met kantoren in Seoul, Taipeh, Tokyo en Washington
    Ook was er een saudische prins aangesloten bij de Diplomat National Bank in dezelfde hoofdstad als een van de grootste aandeelhouders d.d.1977.
    Over de moonorganisatie gaat het boek Jeugdsekten in NL, dat student Kai Kollen in 1980 schreef aan de hand van mijn documenten en informatie.
    Tegenwoordig zijn er nog steeds oud politici actief voor onderdelen van de sekte, waaronder Dr. Wim van Eekelen (VVD)en Jhr.Beelaerts van Blokland (CDA) Lees daarover mijn artikel” Het Laatste Nieuws over de Moonsekte” op het forum van http://www.pim-fortuyn.nl. Mister Moon heeft ook nooit gestudeerd voor theoloog op zijn eigen seminarie.
    Homofielen noemt hij “Dung Eating Dogs” ! Alle schandalen vindt U op de site van het Rick Ross Instituut uit de periode 1972 tot heden.
    Welke journalist reageert op deze reactie ?
    Groeten van Henry van Engelen uit Velsen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Steve

    Het M.O ziet een buiging anders dan het westen leert he jongens en meisjes.

    In het M.O betekent het je ondergeschikt tonen aan iemand/iets anders.
    In Azie heeft het een minder beladen betekenis maar slechts een teken van respect, een manier van doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.