Donaties stromen binnen voor Wilson

De Republikein, die afgelopen woensdag “leugenaar” richting president Obama schreeuwde, haalt sindsdien flinke donaties van conservatieve kiezers op.

Ik lijk wel een beetje op alle Amerikaanse media: er staan wel erg veel berichten over Joe Wilson op deze blog. Maar wat nieuws is, is nu eenmaal nieuws.

Eerder meldde ik al dat de Republikein flink op de hak wordt genomen door veel Amerikaanse media. Dat hij de bijnaam “Joe de relschopper” heeft zegt in dit kader al voldoende. Maar daarentegen is hij voor veel conservatieve Republikeinen een held geworden. Ze doneren nu dan ook flink wat dollars aan zijn campagne.

Wilson, lid van het Huis van Afgevaardigden, vertegenwoordigt een district in de staat South Carolina. In 2010, tijdens de tussentijdse congresverkiezingen, moet hij het tegen een Democratische tegenstander opnemen. Volgens zijn campagneteam is er inmiddels meer dan één miljoen dollar opgehaald, dat is veel meer dan zijn tegenstander.

De politicus schreeuwde afgelopen woensdag “u liegt” richting president Obama, die op dat moment een gezamenlijke zitting van het congres toesprak. De Republikeinse partij is hier niet zo blij mee. Veel politici zijn bang wat Wilsons’ uitbarsting slecht is voor het imago van hun partij.

Lees ook:“Joe de relschopper” is voer voor tv-shows
Lees ook:Wie zei wat op zondag, 14 september
Lees ook:President Obama reageert op “relschopper”
Lees ook:Kritiek op Schwarzenegger na scheldpartij
Lees ook:Excuses van “relschopper” richting Obama

0 reacties op “Donaties stromen binnen voor Wilson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.