Toch onderzoek naar ‘ballonjongetje’

De ouders van het ‘ballonjongetje’ worden vervolgt. Volgens de FBI hebben de ouders het verhaal dat hun zoon in een ballon zou zitten verzonnen, en daardoor de politie – en de landelijke Amerikaanse televisie – misleidt.

Heel de VS waren in de ban van het verhaal: een jongetje was in de heliumballon van zijn vader gekropen die toen plotseling opsteeg. Politie en ambulance-eenheden volgende de balloon tot hij neerdaalde.

Maar toen bleek de jongen er helemaal niet in te zitten. Sterker nog: hij zat bij zijn ouders op zolder. Een “misverstand”, zei de vader, die bovenal “enorm opgelucht” was dat zijn zoon nog nog leefde en niet onderweg uit de ballon was gevallen.

Kortom: eind goed al goed. Wat volgde was een uitgebreid interview in het CNN-programma Larry King Live. Toen presentator Wolf Blitzer het jongetje vroeg waarom hij niet van zolder tevoorschijn kwam toen hij hoorde dat zijn vader hem zocht, antwoordde hij: “maar we deden het toch voor de show?” Dit leidde tot veel speculaties in Amerikaanse media.

Toen bleek dat de ouders ook al twee keer hadden meegedaan aan de Amerikaanse versie van Jouw Vrouw Mijn Vrouw, werd de zaak alsmaar meer verdacht. Nu gaat de FBI het stel dus vervolgen. Waarschijnlijk hangt ze – naast een enorme schadevergoeding – een aantal jaren cel boven het hoofd.

Lees ook:Heeft het ‘ballonjongetje’ zijn vader verraden?
Lees ook:Vader van ‘ballonjongen’ krijgt 3 maanden cel
Lees ook:“Ik geloofde echt dat hij in die ballon zat”
Lees ook:Man en vrouw zijn 63 jaar getrouwd, overlijden op zelfde dag
Lees ook:Ordinaire familieruzie bij de Reagans

0 reacties op “Toch onderzoek naar ‘ballonjongetje’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.