“Ik geloofde echt dat hij in die ballon zat”

De vader die vorig jaar verzon dat zijn zoon in een luchtballon zat en daarmee heel de VS in zijn greep hield, zegt in zijn eerste televisie-interview dat hij niet gelogen heeft.

Sterker nog; hij heeft juist gelogen tegen te rechter toen hij twee weken terug schuld bekende. “Ik heb schuld bekent omdat ik anders gedeporteerd werd. Ik bekende schuld om mijn familie te redden”, aldus Richard Heene. Nu heeft hij ‘slechts’ drie maanden cel gekregen.

Het interview met Heene, het eerste sinds hij veroordeeld is, wordt deze week uitgezonden op CNN. Heene schuift dan aan bij niemand minder dan Larry King.

De vader verzon twee maanden terug dat zijn zoon in een ballon gekropen was, die vervolgens opsteeg. De ballon werd vervolgens live op de Amerikaanse televisie gevolgd. Met als grote cliffhanger: overleeft de jongen het?

Uiteindelijk overleefde hij het: de jongen zat namelijk ‘verstopt’ op zolder. Althans, dat deed de vader ons geloven. De jongen vertelde in een live-vraaggesprek op televisie later echter dat zijn vader het “voor de show” deed. Een zichtbaar geschokte vader kon dit verhaal niet meer recht praten.

Lees ook:Vader van ‘ballonjongen’ krijgt 3 maanden cel
Lees ook:Toch onderzoek naar ‘ballonjongetje’
Lees ook:Heeft het ‘ballonjongetje’ zijn vader verraden?
Lees ook:Vermiste jongen wordt teruggevonden in eigen kelder
Lees ook:Bloomberg: geweld tegen homo’s onacceptabel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.