Conflict met FOX News loopt verder op

Het Witte Huis is not amused met de manier waarop nieuwszender FOX over hen bericht. Vandaar dat de zender geboycot wordt. Maar deze week vonden zelfs de concurrenten van FOX dat het Witte Huis te ver ging.

Het Witte Huis sloot FOX namelijk uit van een nieuwsconferentie op het ministerie van Financiën. Want, zo beredeneerde het Witte Huis, alleen nieuwszenders krijgen hiertoe toegang. En FOX News is, nou ja: géén nieuwszender. Dit tot verbazing van collega-zenders.

Maar wat is de zender in de ogen van het Witte Huis dan wél? Volgens president Obama’s Chieff of Staff Rahm Emanual is de zender een verlengstuk van de Republikeinse partij. Dit omdat de ‘nieuwszender’ enkel conservatieve ideeën de ether in lanceert.

Hoewel FOX inderdaad conservatieve commentatoren heeft zijn het volgens de zender ook enkel ‘commentatoren’. Bekende presentatoren als Bill O’Reilly, Sean Hannity en Glen Beck geven iedere avond hun mening op het nieuws. Volgens FOX zijn de reguliere nieuwsuitzendingen echter wél objectief.

Maar het Witte Huis ziet dit dus anders. Toen president Obama onlangs zijn opwachting maakte in alle politieke talkshows sloog hij er één over: FOX News Sunday. Dit tot woede van FOX. Ondertussen kijken ook de concurrerende nieuwszenders vol verbazing naar de ‘oorlog’:

Ondertussen wrijven de directeuren van FOX in hun handen. Sinds het aantreden van president Obama – en hun aanvallen op zijn beleid – zijn de kijkcijfers met zo’n 20% gestegen.

Lees ook:“FOX News is geen nieuwsorganisatie”
Lees ook:Paniek bij CNN: dramatische kijkcijfers
Lees ook:FOX spint garen bij boycot Witte Huis
Lees ook:FOX News krijgt geen genoeg van Palin
Lees ook:FOX News duikt op ‘Obama-aanbidders’

0 reacties op “Conflict met FOX News loopt verder op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.