Postuum alle records breken

Sinds zijn dood is alles wat Michael Jackson ‘aanraakt’ in één klap goud. Zijn film This Is It, die vandaag in première gaat, is hier het laatste voorbeeld van. Enkele voorbeelden van artiesten die, vooral na hun dood, de kassa flink lieten rinkelen.

De bekendste is natuurlijk Elvis Presley. De King of Rock & Roll wist na zijn dood nog steeds alle damesharten op hol te laten slaan. De familie Presley heeft dan ook nooit meer hoeven werken. Na zijn dood wist de zanger honderden miljoenen dollars in het laatje te brengen.

En de kassa blijft rinkelen voor de familie Presley. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen Graceland. Dit voormalige woonhuis van Elvis, even buiten Memphis, is omgetoverd tot een museum over zijn indrukwekkende leven.

Een ander voorbeeld is zanger en acteur James Dean, die in 1955 door een auto-ongeluk om het leven kwam. Dean, destijds één van Amerika’s populairste jongemannen, was slechts 24. Tot op de dag van vandaag vangt zijn familie miljoenen dollars per jaar. Hetzelfde geldt voor Queen-zanger Freddy Mercury en Beatle John Lennon.

Rapper 2Pac is een speciaal geval. Hoewel hij in 1996 werd neergeschoten verschijnen er nog regelmatig albums met nieuw materiaal van de zanger. Hij verdiende tientallen miljoenen en werd alleen maar populairder.

Hoewel de Jackson-rage dus niet nieuw is wordt de King of Pop misschien wel de meest succesvolle overleden artiest. Zijn nieuwe film This Is It zal hier in ieder geval zeker aan bijdragen.

Lees ook:Neverland, het nieuwe Graceland?
Lees ook:Michael Jackson-marketing draait op volle toeren
Lees ook:Pers krijgt eerste indruk van ‘This Is It’
Lees ook:Jackson bombardeert de hitlijsten in de VS, opnieuw
Lees ook:Handschoen van Jackson levert 350.000 dollar op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.