Twee Democraten geven er de brui aan

Twee Democratische senatoren, Chris Dodd en Byron Dorgan, hebben gisteren aangegeven geen nieuwe termijn na te streven bij de congresverkiezingen van volgend jaar.

Dodd, landelijk bekend door zijn voorzitterschap van de commissie van de Senaat die de banksector overziet, had het al enige tijd moeilijk in de peilingen in zijn thuisstaat Connecticut. De miljardensteun aan Wall Street lijkt hem de das om te doen.

Senator Dorgan, die de staat North Dakota vertegenwoordigd, zegt “gefrustreerd” te zijn met het langzame en “keiharde politieke proces” in Washington.

Het is voor de Democraten te hopen dat niet meer herkenbare gezichten er de brui aan geven bij de tussentijdse verkiezingen in november. Het wordt voor de partij sowieso al heel moeilijk om het huidige zetelaantal van 60 in de Senaat te behouden.

Toch zijn veel partijgenoten stilletjes blij dat senator Dodd geen poging doet om herkozen te worden. Dit maakt de weg vrij voor een nieuw Democratisch gezicht, niet betrokken bij de miljardensteun aan de banksector, om de verkiezingen in Connecticut alsnog te winnen.

Lees ook:Democratische senaatsleider hangt aan zijden draadje
Lees ook:“President Obama koopt congresleden om”
Lees ook:Opnieuw een tegenvaller voor de Democraten
Lees ook:Obama benoemt medewerker tot persvoorlichter
Lees ook:Amerika blijft Democratische partij trouw

0 reacties op “Twee Democraten geven er de brui aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.