‘NAVO hoopt op ommekeer na verkiezingen’

Gisteren werd bekend dat de NAVO het verzoek aan Nederland om in Afghanistan te blijven handhaaft. Volgens bronnen houdt men rekening met een Nederlands besluit om toch langer in het land te blijven. Wellicht na de Tweede Kamerverkiezingen?

Wellicht is er dan namelijk wél een meerderheid voor een verlenging in Afghanistan. Nu is een meerderheid van de Tweede Kamer tegen dit voorstel.

Laten we, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is op amerika.blog.nl, kort kijken naar de Nederlandse politiek.

Uit de laatste peiling van Maurice de Hond blijkt dat de partijen die openstaan voor een verlening, of dit in ieder geval niet uitsluiten, redelijk wat zetels in de wacht kunnen slepen. Zo halen het CDA (27 zetels), D66 (20) de VVD (22) en ChristenUnie (7) gezamenlijk 76 zetels. Een Kamermeerderheid.

Hoewel de kans bestaat dat de NAVO het verzoek om langer in Afghanistan te blijven binnen enkele weken toch intrekt, is een verlening van de missie na de nieuwe Kamerverkiezingen niet ondenkbaar. President Obama zou, wanneer er een nieuwe Nederlandse minister-president is, een dringend beroep op hem kunnen doen te blijven. Diens kabinet zou er dan in ieder geval voor open staan.

Lees ook:‘NAVO legt zich neer bij Nederlands vertrek’
Lees ook:De problemen voor Nederland beginnen nu pas
Lees ook:Clinton: meer hulp van NAVO-partners
Lees ook:Val van kabinet ook nieuws in VS
Lees ook:Plan voor terugtrekking uit Afghanistan

Eén reactie op “‘NAVO hoopt op ommekeer na verkiezingen’

  1. L.Schrijver

    Er zijn 2 a 3 jaar geleden afspraken gemaakt om terug te trekken, de NAVO weet hiervan. Dat was al een verlenging,maw de afspraak handhaven,ook onze jongens daar weten hiervan. Je blijft altijd de “Bezetter” dat moeten wij “Nederlanders”toch wel weten.
    Ophouden met ouwehoeren en gaan regeren, alleen heb ik het gevoel dat we “Burgers” niet worden geregeerd maar genegeerd ,klein verschil.Het is jammer dat het CDA zo’n grote aanhang heeft ,waarschijnlijk nog oude KVPers ,Misschien wordt het tijd dat er minder academici (lees Managers) op het pluche komen, maar meer mensen van de werkvloer,nuchtere mensen dus.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.