Patraeus: langer in Afghanistan blijven

Volgens Amerika’s hoogste bevelhebber in het land is de huidige datum van 2011, waarin een gefaseerde terugtrekking zou beginnen, wellicht onverstandig.

In meerdere interviews zei generaal David Patraeus dat het terugtrekken vanaf 2011, wanneer langzaam maar zeker de 100.000 troepen het land zouden moeten verlaten, mogelijk “herzien” moet worden.

Tegen de New York Times zei hij dat hij niet naar Afghanistan is gekomen om een “mooi afscheid” te begeleiden, maar om de oorlog tegen het terrorisme te winnen. In een interview met het programma Meet The Press zei hij vervolgens de mogelijkheid open te houden om president Obama te adviseren langer in het land te blijven.

“Dat is geen probleem”, voegde de generaal hieraan toe. “De president heeft me duidelijk gemaakt dat hij maar één ding van mij wilt: mijn professionele advies.”

Dit lijkt te kloppen. Want eerder kwamen er al signalen vanuit het Witte Huis dat een langer verblijf in Afghanistan tot de mogelijkheden behoorden. Ment lijkt de prioriteit te geven aan Irak, waar het uitstellen van de huidige terugtrekking onbespreekbaar is.

Lees ook:‘VS blijven langer in Afghanistan’
Lees ook:Onzekerheid over oorlog in Afghanistan neemt toe
Lees ook:“Terugtrekking uit Afghanistan niet zeker”
Lees ook:“Overwinning in 2014 niet zeker”
Lees ook:‘NAVO hoopt op ommekeer na verkiezingen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.