Hoogste inkomens moeten inleveren

President Obama maakte gisteren bekend dat de Bush Tax Cuts niet verlengd worden voor de rijkste Amerikanen. Volgens de president zou dit onverantwoord zijn.

In 2001 loodste de toenmalige president Bush, zoals beloofd in zijn verkiezingscampagne, een reeks belastingverlagingen door het Congres. Alle belastingschijven werden verlaagd, ook voor Amerika’s rijkste inwoners.

Vanaf volgend jaar lopen deze verlagingen af, en president Obama is niet van plan ze te verlengen. De belastingverlaging voor Amerika’s rijksten legt een hoge druk op het alsmaar oplopende begrotingstekort. Nog groter dan de oorlogen in Irak en Afghanistan.

President Obama stelt daarom voor om de Bush Tax Cuts te verlengen voor de onder- en middenklasse, terwijl de allerrijksten best iets meer kunnen betalen. De gehele Democratische partij lijkt dit plan te steunen.

De Republikeinen schreeuwen ondertussen moord en brand. Volgens de partij is het “onlogisch” om tijdens deze economisch zware tijden de belastingen van ook maar iemand te verhogen. Weken van felle protesten lijken echter niets uitgemaakt te hebben; president Obama blijft bij zijn standpunt.

Lees ook:Peiling: belastingverlaging allerrijksten afschaffen
Lees ook:Hoogste inkomens moeten inleveren
Lees ook:Democratische partij in de clinch met president
Lees ook:Mogelijk veto voor ‘miljonairsbelasting’
Lees ook:Deal over belastingverlaging op handen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.