Democratische partij in de clinch met president

President Obama heeft zich de woede van een groot deel van zijn Democratische partij op de hals gehaald; hij werkt namelijk een compromis met de Republikeinen uit over een belastingverlaging voor de allerrijksten.

De linkervleugel van de Democratische partij is woedend op het op handen zijnde compromis. Het zou tegen alle Democratische principes ingaan.

Volgens de partijgenoten geeft de president op teveel punten toe. De president strijdt immers al jaren tegen een verlening van de Bush Tax Cuts, die deze belastingkorting mogelijk maakt. Bovendien vindt een grote meerderheid van de Amerikanen (70%) ook dat de allerrijksten best wat meer belasting kunnen betalen.

Maar volgens de laatste berichten zal de president instemmen met het Republikeinse verzoek om de Bush Tax Cuts te verlengen voor de onder-, midden- én bovenklasse. In ruil hiervoor stemt de Republikeinse partij in met het verlengen van twee miljoen uitkeringen die anders op 1 januari zouden verlopen.

Tja, in de politiek moet je nou eenmaal compromissen sluiten. Hoewel ik vrij rechts ben is het geven van belastingkortingen aan de allerrijksten onverstandig; alleen al omdat het 700 miljard dollar kost die de VS simpelweg niet hebben.

Toch is een slecht compromis beter dan geen enkel resultaat. Want als er voor het kerstreces geen deal gesloten wordt verlopen alle belastingverlagingen op één januari 2011; dus ook voor de onder- en middenklasse.

Lees ook:‘Belastingen allerrijksten toch verlengd’
Lees ook:Hoogste inkomens moeten inleveren
Lees ook:Eindelijk deal omtrent belastingen
Lees ook:“God helpt mensen die zichzelf helpen”
Lees ook:Hypocrisie bij Republikeinen viert hoogtij

Eén reactie op “Democratische partij in de clinch met president

  1. Anthony

    Wat zou je denken gewoon van minder uitgeven beste Raymond ?

    http://www.downsizinggovernment.org/

    Downsizing dat is wat Obama en het Congress zouden moeten doen.

    Een vlaktax van 20% met een grondwettelijke beperking tot 22% dat de totale inkomsten belasting federaal en per staat zal moeten vervangen. De tax cuts moeten globaal worden doorgevoerd en de sociale programma’s uitgefaseerd zoals Medicair, MedicAid en weg met de No Child Left Behind of the Prescription Drugs for the Elderly.

    De sociale welvaart staat moet ontmanteld worden net als het Medical Industrial en Military Industrial en Education Complex.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.