‘Palin doet geen gooi naar presidentschap’

Veel Nederlanders – en overigens ook Amerikanen – zijn bang voor het schrikbeeld dat president Palin heeft. No worries, zeggen enkele Amerikaanse commentatoren, ze doet toch geen gooi naar het Witte Huis.

Sarah Palin zou met haar uitspraak “na te denken” over een gooi naar Amerika’s hoogste ambt zichzelf slechts in de kijker van de media willen spelen.

Immers: wanneer ze geen gooi naar het presidentschap zou doen wordt ze vanzelf minder belangrijk. Sinds ze aftrad als gouverneur van Alaska, twee jaar geleden, heeft ze geen politieke functie meer gehad. Enkel de kans dat ze president wordt houdt haar momenteel in de media.

Maar enkele politieke commentatoren twijfelen deze week openlijk over haar oprechtheid. Met haar boeken en tv-programma’s verdient ze nu immers tientallen miljoenen, waarom zou ze dat opgeven?

Bovenden zou ze een kleine kans maken op het Witte Huis. Nieuwe peilingen laten zien dat 67% van de Amerikanen haar te onervaren voor het presidentschap vinden.

Bovenstaande theorie is volgens mij erg aannemelijk. Enkel de speculaties over een presidential run zijn voor Palin belangrijk, meer niet. Bovendien ben ik ervan overtuigt dat ze, hoewel ze de Republikeinse voorverkiezingen kan winnen, in een tweestrijd van president Obama zou verliezen. Ze is simpelweg te conservatief, te controversieel.

Doet Palin dan volgens mij geen gooi naar het Witte Huis? Ik denk in ieder geval dat ze het – voorlopig – niet ziet zitten. De grote vraag is echter: wordt ze de komende maanden door haar supporters gedwongen om het wél te doen?

Lees ook:Zijn Johnston en Palin weer een stel?
Lees ook:FOX schorst potentiële presidentskandidaten
Lees ook:“Ik hoop dat ze in Alaska blijft”
Lees ook:Oprah nodigt Sarah – eindelijk – uit
Lees ook:“Ik overweeg om voor presidentschap te gaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.