Kandidaten ‘Powered by FOX’

Van de vier meest waarschijnlijke Republikeinse kandidaten voor het presidentschap zijn er drie in dienst bij FOX News.

Is dit erg? Voor de kandidaten niet; ze zouden immers gek zijn wanneer ze dit platform – met miljoenen trouwe kijkers – niet zouden benutten. Een contract bij FOX lijkt voor hun dan ook de eerste stap richting het Witte Huis.

Het betreft hier Mike Huckabee (oud-gouverneur Arkansas), Newt Gingrich (oud-leider in het Huis van Afgevaardigden) en de welbekende Sarah Palin. Allen overwegen een gooi naar het Witte Huis in 2012. Allen zijn ze in dienst bij FOX.

De positie van FOX is echter discutabeler. Zou een Nederlandse nieuwszender er mee wegkomen enkel VVD’ers als commentator in te huren? De kritiek op VARA-programma’s als Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door is al enorm vanwege een grote voorkeur voor PvdA’ers.

Het is dan ook handig om FOX News voortaan niet meer als nieuwszender te zien; het is eerder een ‘commentaarzender’. Dat zien we ook aan de programmering: iedere avond geven prominente presentatoren als Glenn Beck en Bill O’Reilly hun visie op de politiek.

Maar wat zal de invloed van de alsmaar groeiende zender zijn op de presidentsverkiezingen? CNN wijdde er gisteren een discussie aan:

Lees ook:Conflict met FOX News loopt verder op
Lees ook:Rel om fluisterende Clinton en Edwards
Lees ook:FOX News duikt op ‘Obama-aanbidders’
Lees ook:“FOX News is geen nieuwsorganisatie”
Lees ook:President Obama brengt slotoffensief naar FOX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.