Presidentsverkiezing krijgt meer aandacht dan Irak

CBS NewsDe presidentsverkiezing krijgt in Amerika meer aandacht dan de oorlog in Irak. Zowel de kranten, tv- en radiozenders besteedde een kleine 10% van hun tijd aan de verkiezingen, de oorlog in Irak bleef steken op een kleine 7%. Van alle kandidaten krijgt Barack Obama trouwens het meeste aandacht.

Onderzoekers onderzochtten meer dan 18.000 pagina's van 13 verschillende kranten. Ook bestudeerden ze 8 radiozenders, vijf websites en de 3 grootste televisiezenders.

De presidentsverkiezingen van 2008 kregen 9% van alle aandacht uit de media, de oorlog in Irak kwam op de tweede plaats met 6,7%. Er is overigens een duidelijk verschil in aandacht tussen de grote televisiestations. Zowel CNN (18%)  als MSNBC (16%) besteedden een bovengemiddelde aandacht aan Irak, FOX News (8%) deed het met de helft minder.

In de campagne krijgen de Democraten en Republikeinen vrijwel evenveel aandacht, respectievelijk 42 en 41%. Barack Obama kreeg de meeste aandacht van alle kandidaten.

Maar er waren natuurlijk ook andere belangrijke gebeurtenissen. Zo kregen ook de schietpartij op Virginia Tech (5%), Iran (2%) en de Palestijnen (1%) wat aandacht van de Amerikaanse media.

Lees ook:Late journaals besteedde nog nooit zoveel aandacht aan campagne
Lees ook:Millitairen steunen Paul en Obama
Lees ook:Daar gaat ‘ie weer: McCain verdedigt Irak-beleid
Lees ook:Amerikaanse media niet onder de indruk van Paul
Lees ook:Clinton: de Koningin van de talkshows

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.