Romney en McCain clashen in debat

John McCain en Mitt RomneyDat de race om de Republikeinse nominatie toch vooral een flinke tweestrijd tussen Mitt Romney en John McCain is bleek gisteren tijdens het verkiezingsdebat van CNN. Naast het vliegtuig van Ronald Reagan vlogen de twee kandidaten elkaar keer op keer in de haren.

Onder het toeziend oog van Nancy Reagan, de voormalige First Lady onder het presidentschap van haar man, hadden McCain en Romney geen goed woord voor elkaar over.

Romney opende direct de aanval door de opmerkingen van McCain, die zei dat Romney een tijdsschema voor een terugtrekking uit Irak zou steunen, "valse politieke spelletjes" te noemen. "Check de feiten niet, praat niet tegen de andere kandidaat en gooi het simpelweg in de media, gooi het in de stroming", aldus Romney. McCain zei op zijn beurt dat Romney de eerste was die miljoenen uitgaf aan negatieve spotjes.

Ook zei McCain dat Ronald Reagan, die als een schaduw over het debat hing, Romney nooit zou steunen. "Hij zou nooit achter iemand staan die van standpunt verandert op basis van welk jaar het is", aldus McCain.

Even later zei Romney dat McCain juist buiten de Republikeinse partij valt vanwege zijn "liberale" standpunten: "Als de New York Times je steunt ben je waarschijnlijk geen conservatief." McCain reageerde simpelweg door te stellen dat twee kranten uit de thuisstaat van Romney hem ook steunde: "en zij kennen jou het best."

Uiteraard pronkte Romney ook met zijn ervaringen in de zakenwereld en stelde hij dat hij de enige was die Amerika weer uit het slop kan trekken, McCain reageerde hierop door te stellen dat Amerika een "leider" nodig heeft, en geen "manager".

En zo ging het, hoe kan het ook anders, nog wel een tijdje door. Het is in ieder geval duidelijk dat de beide heren, en met name Romney, voor een tweestrijd willen zorgen waarin Mike Huckabee en Ron Paul buiten de boot vallen. Romney hoopt dat veel kiezers vervolgens liever voor hem gaan.

Huckabee en Paul hadden in ieder geval de grootste moeite om er gisteren tussen te komen.

Zie hier het eerste deel van het Republikeinse debat, om verder te kijken klik je op 2/9, 3/9, enz.

Lees ook:Republikeins debat: Irak, Irak en Irak
Lees ook:Paul: “vrijwel zeker” geen onafhankelijke kandidaat
Lees ook:Daar is Ron Paul weer…
Lees ook:Ron Paul betaalt critici van Huckabee
Lees ook:Republikeinen clashen in YouTube-debat

Eén reactie op “Romney en McCain clashen in debat

  1. Hans

    Voor hetzelfde geld is de race na Super Tuesday nog helemaal niet beslist, dan wordt het helemaal een gekkenhuis wat zich staat voor staat voort zal slepen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.