PeilingProfiel: Fred Thompson

Fred ThompsonHij doet slechts twee weken officieel mee, en toch is Fred Thompson een van de meest populaire Republikeinse kandidaten. De voormalige acteur uit de serie Law and Order staat in sommige polls zelfs ver boven alle andere kandidaten. In een tweestrijd valt hij echter wat tegen.

In de landelijke polls, als we daar een gemiddelde van nemen, staat Thompson zo rond de 24% van de Republikeinse stemmen. Rudy Giuliani gaat hier aan kop met 28%, John McCain (15%) en Mitt Romney (10%) volgen een end naar beneden.

Toch staat Thompson in veel zuidelijke – conservatieve – staten er aannemelijk beter voor. Zo staat hij in South Carolina nek-aan-nek met Giuliani, beide kandidaten staan hier op 22%. Ook in Nevada en Tennessee scoort hij heel hoog. Maar ook in grote, meer progressievere staten als Florida (20%) en California (19%) doet hij het goed.

In New Hampshire (10%) en Iowa (13%) scoort Thompson een stuk lager, dit omdat hij zich pas laat echt in de race mengde. Kiezers in deze staten verwachten op z'n minst een kandidaat ontmoet te hebben, het duurt dus nog even voordat hij hier een kans maakt.

In een mogelijke tweestrijd met een Democratische tegenstander doet Thompson het ronduit slecht. Als hij het tegen Hillary Clinton op zou moeten nemen zou hij blijven steken op 43% van de stemmen, dit terwijl de voormalige First Lady op 51% zou uitkomen. Tegen Barack Obama (40%/49%) verliest hij ook, en tegen John Edwards (36%/48%) maakt hij al helemaal geen kans.

Kortom, er is toch nog veel werk aan de winkel voor de Republikein. Hij mag dan in de landelijke peilingen goed scoren, de verkiezingen vinden staat voor staat plaats. Ook zal hij, mocht hij de nominatie weten te pakken, een grote groep kiezers in het midden moeten zien te overtuigen. Dit lukt, vooral door zijn conservatieve imago, tot dusver nog niet echt.

Lees ook:PeilingProfiel: Rudy Giuliani
Lees ook:Democraten winnen in mogelijke tweestrijd
Lees ook:Peiling: alleen Giuliani succesvol in mogelijke tweestrijd
Lees ook:Pennsylvania: Clinton en Giuliani alleenheersers
Lees ook:Thompson aan kop in South-Carolina, evenals Clinton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.