Lijkt Giuliani teveel op Hillary?

Nu Rudy Giuliani z'n koppositie verder uitbreidt worden de andere Republikeinen alsmaar zenuwachtiger. De nieuwe tactiek is echter al gevonden: hem vergelijken met Hillary Clinton.

Rudy Giuliani en Hillary ClintonNiet qua uiterlijk natuurlijk, maar qua standpunten. Volgens veel Republikeinen is hij te links om de conservatieve achterban van de partij te vertegenwoordigen. Zo zei Mitt Romney dat ze alleen van Hillary kunnen winnen als ze zichzelf blijven, en zich niet "zoals haar te gedragen."

Ook Fred Thompson zei deze week dat de Republikeinen alleen maar kunnen winnen als ze "trouw blijven" aan hun standpunten. Het zijn natuurlijk allemaal messteken richting Giuliani, die al tijden de meest favoriete Republikein in de peilingen is.

De oud-burgemeester van New York ligt gevoelig bij conservatieve kiezers omdat hij voor meer homorechten is, voor abortus en voor strengere wapenwetten.

Giuliani zei zelf in een reactie dat z'n partijgenoten simpelweg jaloers zijn. "Als je miljoenen van je eigen geld in een campagne stopt, en het haalt niets uit, dan zal dat wel erg frusterend zijn", aldus een woordvoerder. Hij doelde op Romney, die heeft meer dan tien miljoen van z'n eigen vermogen in zijn campagne gesluisd.

Ik denk dat Giuliani juist de beste man voor de Republikeinen is. Ja, hij zal misschien veel conservatieve kiezers tegen zich in het harnas jagen, maar hij zal ook een grote groep kiezers in het midden juist aanspreken. Mocht Clinton de Democratische nominatie in de wacht slepen, zal Giuliani een van de weinige kandidaten zijn die een kans heeft om haar te verslaan.

Lees ook:Giuliani: ticket naar het Witte Huis
Lees ook:Romney bindt strijd aan met homohuwelijk
Lees ook:Republikeinen nemen Giuliani onder vuur
Lees ook:Thompson is gevaar voor Giuliani
Lees ook:Romney steeds populairder bij landelijke kiezers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.