Campagne draait op volle toeren voor “Super Duper Tuesday”

Hillary ClintonVoorafgaand aan aanstaande dinsdag, wanneer de kiezers in meer dan twintig staten naar de stembus gaan, vliegen de kandidaten kriskras door heel Amerika. Iedereen heeft zo zijn eigen strategie om maar zoveel mogelijk "delegates" binnen te halen. Het belooft een enorm spektakel te worden.

Bij de Democraten wordt de strijd om de nominatie met de dag weer spannender, het verschil tussen Barack Obama en Hillary Clinton wordt alsmaar kleiner.

Omdat de Democratische afgevaardigden verdeeld worden naar het aantal procent van de stemmen dat een kandidaat krijgt, moeten ze overal campagne voeren. Zo hoopt Obama veel "delegates" weg te slepen uit New York, en Clinton uit Illinois. De beide kandidaten zijn de afgelopen dagen heel het land door gevlogen.

Bij de Republikeinen geldt bij veel staten een "winner takes all" regel, waardoor iedere kandidaat strategisch campagne voert in staten waar hij nog een kans maakt.

Zo probeert John McCain in grote staten als California en New York zijn voorsprong te verzilveren, waardoor hij in een keer een enorme klap afgevaardigden binnensleept. Mitt Romney focused zich op zijn eigen staat Massachusetts, plus Utah en andere conservatieve staten. De multimiljonair, die in veel staten nek-aan-nek met McCain staat, heeft overal extra commercials ingekocht. Mike Huckabee stort zich op Arkansas en de staten daaromheen, waar veel van zijn Evangelische kiezers zich bevinden.

Uit opiniepeilingen blijkt dat de Amerikanen net zoveel interesse in "Super Tuesday" hebben als in de "Super Bowl" van vannacht, beide wedstrijden zullen in ieder geval spannend zijn. 

Lees ook:Wat doen de grote staten op Super Tuesday?
Lees ook:De afgevaardigden tot nu toe
Lees ook:Obama vergroot z’n voorsprong met winst in Wyoming
Lees ook:Obama won in Iowa, toch heeft Clinton de voorsprong
Lees ook:Gezocht: kandidaten met grote portemonnee

Eén reactie op “Campagne draait op volle toeren voor “Super Duper Tuesday”

  1. Ron

    Het zou voor McCain goed zijn als de strijd dan is beslist, dan kan hij zich richten op de verkiezingen in November.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.