North Carolina en Indiana geven de doorslag

North CarolinaDe enige twee grote staten die nog over zijn bieden eigenlijk nog twee weken van hetzelfde; voor Hillary Clinton is het ook nu weer erop of eronder. Dit keer is de druk – voor zover dat nog kan – wel groter, North Carolina en Indiana zijn de laatste twee grote staten waar kiezers hun stem mogen uitbrengen. Het is op 6 mei dus echt D-Day.

En zoals het er nu naar uitziet zal er opnieuw weinig veranderen aan de tussenstand. Barack Obama zal zijn koppositie behouden, terwijl Hillary haar laatste kans om terug te komen kan verspelen.

Volgens de allerlaatste polls pakt Obama namelijk de winst in North Carolina, met 134 gedelegeerden de grootste staat die nog over is. Van de ondervraagden zegt 51% op hem te gaan stemmen, slechts 36% zegt dit over Clinton.

In Indiana (84 punten) geniet ze wel een kleine voorsprong, ze staat hier op 46%. Obama volgt haar echter op de voet met 44%.

De enige grote staten die daarna nog volgen zijn West Virginia (met 39 punten), Kentucky (60), Oregon (65) en Puerto Rico (63). Mocht het er echt nog om spannen, dan kunnen Montana (24) en South Dakota (23) nog een rol gaan spelen, daar vinden 3 juni de laatste voorverkiezingen plaats.

Lees ook:Obama’s voorsprong verdampt voor D-Day
Lees ook:De laatste cijfers uit het verkiezingsfront…
Lees ook:Democraten verdelen opnieuw de prijzen
Lees ook:Clinton wint Pennsylvania, en de race gaat door
Lees ook:Omstreden kieswet van Indiana “legaal”

2 reacties op “North Carolina en Indiana geven de doorslag

  1. Sacha

    Zoals ik het zie draait alles om Indiana, daar kunnen beide kandidaten nog winnen. Als Obama daar ook wint, net als in NC, is he tvoor Hillary over en uit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Chris van Hattem

    Maaaan wat is het spannend. Goooo O. Nog effe die poppekast en Hillary d’r shizzle incasseren and it’s done. I believe!

    :-P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.