Hypocrisie bij Republikeinen viert hoogtij

De National Republican Congressional Committee kampt met een negatief saldo van twaalf miljoen dollar. Nu is de partij ook nog eens van plan het begrotingstekort van de overheid verder te vergroten.

Deze cijfers geven de hypocrisie binnen de Republikeinse partij weer; zogenaamd strijden voor “fiscale discipline”, terwijl hun daden het tegenovergestelde bereiken.

Het tekort van het comité komt onder andere door een lening van twintig miljoen dollar vlak voor de congresverkiezingen van een paar weken geleden. De verkiezingen moesten hoe dan ook gewonnen worden; no matter what the costs.

Daarbovenop weigert de partij een compromis met president Obama over de Bush Tax Cuts. Deze belastingverlagingen, ingesteld in 2001, verlopen in 2011. De president bepleit enkel een verlenging voor de onder- en middenklasse, miljonairs zouden het immers niet nodig hebben.

Maar de Republikeinen zijn onverbiddelijk: de belastingverlaging moet blijven, voor iedereen. Dat de Bush Tax Cuts met een kostenplaatje van 700 miljard dollar de grootste druk op het begrotingstekort zijn, nog groter dan de oorlogen in Irak of Afghanistan, lijkt ze niet te deren.

James Carville, voormalig adviseur van president Clinton en vaste commentator bij CNN, deed gisteren zijn beklag:

Lees ook:Mogelijk veto voor ‘miljonairsbelasting’
Lees ook:Eindelijk deal omtrent belastingen
Lees ook:Democratische partij in de clinch met president
Lees ook:Hoogste inkomens moeten inleveren
Lees ook:Peiling: belastingverlaging allerrijksten afschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.