Peiling: Palin niet klaar voor presidentschap

Nu er volgende week verkiezingen zijn vliegt de ene na de andere politieke peiling je om de oren. De nieuwste gaat over Sarah Palin. Hoewel een meerderheid van de Amerikanen een positief beeld van haar heeft denken ze niet dat de Republikeinse klaar is om president te worden.

Dit blijkt uit een peiling van CNN. Een politiek ongekende meerderheid van 71% zegt dat Palin te onervaren is om het Witte Huis te betrekken. Slechts 29% is het hier mee oneens.

Maar er is ook goed nieuws voor Palin. Zo zegt 64% dat ze een “goed rolmodel” voor vrouwen is. Nog eens 55% ziet de Republikeinse als “eerlijk” en “betrouwbaar”. Geen slechte cijfers voor een politica die zoveel kritiek heeft gekregen.

Tevens is ze één van de koplopers om in 2012 presidentskandidaat voor de Republikeinen te worden. Maar die verkiezingen zijn simpelweg nog te ver weg om er ook maar iets zinnigs over te kunnen zeggen.

Palin presenteert later deze maand haar boek: Going Rogue. Dit zal haar politieke aanzicht alleen maar verbeteren. Haar bezoek aan The Oprah Winfrey Show, over twee weken, zal hier ook bij helpen. Tevens voert Palin al maanden campagne voor partijgenoten die in 2010 herkozen willen worden, iets dat haar populariteit binnen de Republikeinse partij goed demonstreert.

Toch zijn er ook problemen. Afgelopen zomer stapte ze plotseling op als gouverneur van Alaska. Nog steeds weet niemand waarom. Ook vecht ze een mediagevecht uit met haar voormalige schoonzoon Levi Johnston, die haar 17-jarige dochter ongewenst zwanger maakte.

Dat helpt haar politieke carrière allemaal niet. Maar één ding is zeker: ze houdt de Amerikanen bezig. Zo ook nieuwszender CNN:

Lees ook:Kwelgeest van Palin gaat maar niet weg
Lees ook:Peiling: Democraten in grote problemen
Lees ook:Peiling: populariteit van Palin neemt toe
Lees ook:Peiling: Palin ziet Witte Huis vervagen
Lees ook:Zijn Johnston en Palin weer een stel?

0 reacties op “Peiling: Palin niet klaar voor presidentschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.