Michael Jackson had wervelende show in petto

Nadat ik eergisteren de film This Is It bezocht dacht ik: wat een gemis dat dit concert nooit realiteit is geworden. Jackson had een spetterend concert gepland met talloze special effects. Een kort overzicht.

Voor ieder nummer had de King of Pop weer een ander hoogstandje gepland. Zo werd het publiek tijdens Thriller in een griezelige 3D-show getrokken met wandelende lijken, vliegende spoken en een gigantische spin die het podium beklom.

Tijdens het nummer They Don’t Really Care About Us werd er gebruik gemaakt van nieuwe visuele technieken. Zo werden tien dansers middels sensoren op hun kostuums tot duizend soldaten vermenigvuldigd. Op het enorme scherm achter zich leek het alsof er een gigantisch leger met Jackson meedanste.

Eerder lekte er al beelden van dit nummer uit. Het leger zien we niet, maar wel een Jackson in topvorm:

Voor zijn song Smooth Criminal liet Jackson een speciale videoclip maken. Hierin raakt hij in gevecht met een criminele organisatie. Wanneer hij na een schietsalvo het ruim uitspringt wordt hij op het podium gelanceerd.

Vervolgens creëert het schietsalvo de woorden Smooth Criminal. Dat kosten nog moeite gespaard werden om van het concert een sensatie te maken moge duidelijk zijn: op de achtergrond verschijnt de complete stad New York:

Ditzelfde gebeurt bij The Way You Make Me Feel. Het idee was om bouwvakkers te laten dansen op bouwsteigers. En als Jackson dat in zijn hoofd heeft gebeurt het ook:

Dat Michael Jackson nog steeds goed bij stem was wordt goed duidelijk wanneer hij Human Nature oefent. Tevens lanceert hij een nieuwe move: de pinguïn-beweging:

Fan of geen fan: het is jammer dat This Is It nooit de Londense 02-Arena heeft gehaald. Voor wie een glimp van de geplande concertreeks op wil vangen: de film is nog twee weken in de bioscoop te zien.

Wees er wel snel bij, want de kaartverkoop breekt alle records. Hollywood mag vooralsnog tevreden zijn.

Lees ook:Pers krijgt eerste indruk van ‘This Is It’
Lees ook:This Is It komt binnen op nummer één
Lees ook:This Is It-tour gaat alsnog wereldwijd
Lees ook:Nieuwe single geeft startschot voor Jackson-maand
Lees ook:Springsteen: live in New Jersey

3 reacties op “Michael Jackson had wervelende show in petto

  1. Chantale

    Ja, ewig zonde dat het geen plaats kon vinden. En ook ewig zonde dat Michael nu de erkenning krijgt die hij altijd al had moeten krijgen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. mariska

    precies chantelle. zag de film zondag,echt hele tijd kippevel,was zo onder de indruk waar hij mee bezig was. echt heel erg dat hij nu de erkenning idd krijgt,maar hij was altijd on top met alles waar hij mee bezig was,en dat bleek hier ook weer mee. het is goed dat het gefilmd is,zo hebben de fans nog iets blijvends,en de critici iets om hun mond te snoeren erover.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Laatbloeier

    Ik heb genoten van ‘This is it’. Erkenning voor het talent en de gedrevenheid van Michael Jackson. Een waardig afscheid van een groot artiest en mens met het hart op de juiste plaats.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.